Блог

Обиколете Пловдив с кола под наем от G-Rent

Обиколете Пловдив с кола под наем от G-Rent

Намиращ се на бреговете на р. Марица, Пловдив е един от най-старите европейски градове, който бива обитаван и до днес. В различни периоди от историята той е бил неолитно селище, тракийски град и римски културен и икономически център, който в допълнение има античен театър на хълма. Освободен от турско робство пред 1878 година, Пловдив е обявен за столица на Източна Румелия, преди тя да се превърне в съвременна България.  Днес Пловдив е град с население от почти половин милион души, много от които работят в сферата на туризма и изкуствата.

 

С неопределения си брой галерии, калдъръмени улички и бохемски кафета, не бихме преувеличили ако кажем, че Пловдив е Париж на Балканите. Вторият по големина град в България не отстъпва на столицата по културни събития и оживен нощен живот. По-малък и не толкова изпълнен със стрес град, за разлика от София, Пловдив е чудесно място за разходки, предлагайки повечето от удобствата на столицата без трафика и престъпленията. Освен това Пловдив е отличен град за студентите, който  притежава оживен и буен дух, гарантиращ страхотен нощен живот.

 

ПловдивЦялата привлекателност на Пловдив произтича от Стария град – старата част на града, основно възстановен до оригиналната си визия от 19 век, изпълнен с тесни и красиви калдъръмени улици. Препълнен е с къщи-музеи и галерии за изкуство и за разлика от други градове с подобни „по-стари части”, в този все още живеят знаменити творци и художници, които продължават да работят в спокойните му предели. Старият град се слави с своите антикварни предмети от времето на траки, римляни, византийци и прабългари, като най-впечатляващ е Античния театър – най-добре запазеният на Балканите и използван и до днес за спиращи дъха изпълнения и представления. Модерният център на Пловдив,  простиращ се под Стария град, има привлекателна търговска улица, която води до красив площад с бликащ фонтан. Наблизо разположената градина „Цар Симеон” е сенчесто и популярно място за отдих. Барчетата и уютни кафета в Пловдив за широко разпространени, като най-популярните места се намират в кв. Капана, северозападно от Стария град.

 

Пловдив винаги е бил един от най-богатите и космополитни градове в България, освен това е втория най-голям железопътен и икономически център. Макар повечето пътешественици да използват града основно за временна спирка по пътя си за Гърция и Турция, Пловдив заслужава една по-дълга визита и определено ще Ви спечели, ако му позволите.        

 

 

G-Rent в Пловдив

 

Офиси на нашата компания има във всички големи градове на страната, което дава възможност за по-голямо удобство за нашите клиенти, когато желаят да наемат автомобил. Нашите високо квалифицирани специалисти ще Ви посъветват в избора на подходящ за Вас и вашите нужди автомобил.

 

Близостта на офиса ни до летище Пловдив, както и директната доставки или трансфер от там с наетото превозно средство, спестява на клиентите време и средства. Наш представител ще Ви посрещне на летището и ще Ви осигури всичко необходимо по време на предстоя Ви в Пловдив.

 

 

Резервация на автомобил в Пловдив

 

С помощта на онлайн резервационната форма може да резервирате желаният от Вас автомобил по най-лесния и бърз начин. Всичко, което трябва да направите е да попълните данните си и да потвърдите. Наш представител ще се свърже с Вас възможно най-бързо, за да направите допълнителни уточнения, свързани с вашата поръчка. Ако желаете, предоставяме и възможността лично да се свържете с нас на телефон: