Автомобили

Каква е разликата между кросоувър и SUV?

Каква е разликата между кросоувър и SUV?Манията по SUV-то не започна до края на 2000-та година. Тези автомобили се превърнаха в любимите на природозащитниците. Но с поскъпването на горивото и финансовите затруднения на мнозина, стана ясно, че много шофьори на SUV просто не се нуждаят от подобни големи автомобили в обикновените градски условия. Пък и вече не бяха на мода.

 

При традиционните SUV-та, основната част на автомобила се сглобява отделно и след това закрепена към стоманено шаси. Те наподобяват, движат се и гълтат гориво като по-малките камиони. SUV-то във вашата алея създава впечатлението, че Вие  и семейството Ви често ходите до интересни и екзотични дестинации, които не могат да бъдат достигнати с обикновена кола. Но, подобно на камиони, по чиито модел са създадени, не предоставят достатъчно комфорт и с времето започнаха да бъдат смятани за тромави.

 

Но много семейства все още копнееха за големи и масиви превозни средства, и тук се появяват кросоувърите. Някои от тях наподобяват високи комбита, други пък по-добре биха били описани като по-малки и компактни SUV-та.

 

Кросоувърите се управляват и наподобяват повече леките автомобили. Създадени са, за да приличат на SUV-то, то без често срещаните недостатъци.

 

Кросоувърите са:

 

-       Ефикасни (в сравнение с камионите)

 

-       Имат по-модерна и съвременна визия ( за разлика от минивана)

 

-       Предназначени са за шофиране по асфалтирани  пътища (за разлика от SUV-то)

 

-       Добра алтернатива за семействата, които искат да заменят стария Седан

 

-       Силно персонализирани със сравнително ниски цени и много възможности

 

-       Предлага много от характеристиките на SUV-то, като повече редици със седалки

 

Кросоувърите и многото им положителни черти спомогнаха за разширяването на автомобилния сектор.  Дори и когато в автомобилната индустрия се наблюдаваше спад, кросоувърите бяха един от малкото сегменти, който се движеше нагоре. В момента, по-малките SUV модели изпреварват тези със стандартна големина. Някои производители дори се надяват, че наподобяването на кросоувърите и някои от техните характеристики ще спомогнат за развитието на пазара за по-компактни модели. Доказателство за това са модели като MINI Cooper Countyman, Suzuki SX4 и Nissan Juke.

 

Кросоувърите набират все по-голяма популярност и доминират модерната автомобилна промишленост. Макар да не са стандартните леки автомобили, те не могат да стигнат навсякъде. Казано накратко, те са кросоувъри или коли с по-голяма проходимост.

 

 

Изберете G-Rent

 

G-Rent ще Ви помогне да направите най-добрият избор и ще Ви посъветва кой е най-подходящият автомобил за Вас. Нашите висококвалифицирани специалисти ще представят на вашето внимание голямото разнообразие и богат избор от високопроходими автомобили, които ще Ви отведат до всяка точка на България.