Блог

Независими в столицата с кола под наем от G-Rent

Първо дошли траките, преди около 2 700 години, след това идват римляните, Византийската империя, Османската империя и така до съвременна София – близо две десетилетия след падането на желязната завеса и почти шест години след присъединяването на България в Европейския съюз. Столицата започва да свой собствен уникален блясък. На мястото на стария паметник на Ленин, се извисява статуя на светицата-покровителка на града  – тъмна принцеса, която символизира привлекателността на София.

 

 

Жълтите павета

 

Жълтите павета в СофияПовечето от забележителностите в града се намират в центъра, където в ярък контраст със сградите от времето на Съветския съюз, улиците са павирани в жълто. Посетителите ще имат възможността да посетят църквата „Александър Невски”, привличаща погледа с позлатените си куполи; сградата на Централните минерални бани, построена в началото на 20 век (затворена вече почти две десетилетия, тя е в  нео-барок и нео-византийски стил, ще бъде отворена отново през 2014 г като спа и исторически музей); както и подлеза на метрото на Сердика. Там са поставени за удоволствие на посетилите реликви от антична София – първия етап от подземен археологичен комплекс, който ще бъде завършен до края на годината.

 

Макар столицата да изглежда типичното класическо градче с много църкви и музеи, ако се поогледате по-внимателно, ще забележите свежото излъчване по улиците. Разходете си по ул. „Цар Иван Шишман”, където ще попаднете на фънки кафенета и дори още по-фънки магазини.

 

 

Културни и исторически забележителности

 

Не пропускайте да посетите средновековната Боянска църква, обявено от ЮНЕСКО за световно културно богатство, намиращо се в основата на планина Витоша и известно със своите икони и фрески. Наблизо се намира и Националният исторически музей, бивша резиденция на предишния български лидер Тодор Живков, където може да видите и наскоро открития скелет на средновековен „вампир” с железен кол в сърцето, както и блестяща колекция от тракийски снаряжения.

 

 

G-Rent в София

 

Независими в столицата с кола под наем от G-RentОфиси на нашата компания има във всички големи градове на страната, което дава възможност за по-голямо удобство за нашите клиенти, когато желаят да наемат автомобил. Нашите високо квалифицирани специалисти ще Ви посъветват в избора на подходящ за Вас и вашите нужди автомобил.

 

Max Rent a Car е Вашият избор за автомобил под наем в столицата, осигурявайки на своите клиенти най-добрите автомобили за сигурно и спокойно пътуване. Защо да използвате такси, когато просто може да се обърнете към нас, спестявайки средства и подсигурявайки за Вас и вашето семейство независимост в столицата.

 

Близостта на офиса ни до летище София, както и директната доставки или трансфер от там с наетото превозно средство, спестява на клиентите време и средства. Наш представител ще Ви посрещне на летището и ще Ви осигури всичко необходимо по време на предстоя Ви в София и околностите й.

 

 

Резервация на автомобил в София

 

С помощта на онлайн резервационната форма може да резервирате желаният от Вас автомобил по най-лесния и бърз начин. Всичко, което трябва да направите е да попълните данните си и да потвърдите. Наш представител ще се свърже с Вас възможно най-бързо, за да направите допълнителни уточнения, свързани с вашата поръчка. Ако желаете, предоставяме и възможността лично да се свържете с нас на телефон: