Автомобили

Високопроходими джипове

През последните години милиони хора по света се снабдиха с автомобили тип 4х4. Много от тях обаче никога не са се изправяли пред по-голямо предизвикателство от това да се преборят с малко по-тежки условия на сняг или дъжд. Но мнозина са изпитвали опияняващия повик на природата и трудно достъпните пътеки. Тези храбри изследователи прекарват безброй часове и доста средства, за да изменят автомобилите си, превръщайки ги в добре оборудвани машини, способни да се справят с кални пътища, недостъпни скални терени и изкачването на почти вертикални склонове.

 

Ако и Ви чувате повика на дивото и имате нуждата от приключения, тогава може би сте готови  да се превърнете в истински офроудъри. Но преди да се отправите към недостъпни хълмове, отделете време да се запознаете отблизо с предизвикателствата на офроуд туризма.

 

Що е то офроуд?

 

За повечето хора шофирането през неравен, кален и каменист терен е кошмарно преживяване. За други обаче, колкото по-груб е пътят, толкова по-добре. Всъщност, за една група от авантюристи, известна като офроудъри, няма по-добри пътни условия.

 

Офроудът е термин, описващ шофирането по неравен и неасвалтиран терен. Тази повърхност може да бъде почти всичко, освен стандартния път, като полета, корито на река, кални блата, пясъчни дюни, плажове, склонове, чакъл, камъни и дори пътища, изпаднали в неизправност. Ако не е павиран, пътят е идеален!

 

Някои офроудъри обичат да се наслаждават на естествените природни забележителност, докато други предпочитат просто непавираните пътища. По какъвто и вид офроуд да си падате, това е отличен начин да прекарате свободното си време, стига да знаете какво правите.

 

Естественият терен е неравен и непредсказуем, затова е важно да имате подходящата офроуд екипировка. В действителност може да практикувате офроуд със всяко превозно средство, но джипове, камиони, SUV-та и други подобни са най-подходящи, за да се справят с неравностите по подобни пътища. Освен това може да използвате автомобили от типа 4х4, кросови мотори или ATV-та, които са специално създадени за офроуд условия. Ако обмисляте да се захванете с офроуда като хоби, стандартният автомобил няма да Ви свърши работа.

 

Високопроходимите джипове на G-rent

 

Забравете ограниченията. Животът трябва да се живее извън очертанията. G-rent ще Ви отведе до най-екстремните кътчета на България. Независимо дали искате да пресъздадете изживяване за легендарните дюни в Гламис, Калифорния, или вечно извиващите се европейски пътища, нашите автомобили са идеалният избор за Вас. Където и да искате да отидете, нашите високопроходими джипове ще Ви отведат там. Каквото и да са случи след това, е изцяло във Ваши ръце.