Автомобили

Видове автомобили – 2част

Спортни автомобили

 

Този тип автомобили са създадени да се движат колкото е възможно най-бързо. Обикновено са скъпи, опасни и толкова забавни, че всеки иска да притежава такава. Притежаването на спортен автомобил е удовлетворяващо преживяване, но ще ви коства много пари и болка в гърба, тъй като обикновено са скъпи за поддръжка и не особено удобни.

 

Миниван

 

Миниваните са средни по големина автомобили, по-високи от седаните или хечбека, които са известни с просторния си интериор. Наричани още и многоместни автомобили, те се използват за превоз на по-голям брой пътници, товари и багаж. Една интересна характеристика на минивана е плъзгаща се странична врата, която значително улеснява процеса на товарене на багаж.

 

SUV

Това са автомобили, предназначени са нормални пътни условия, както и някои офроуд терени. Някои от характеристиките на SUV-то включва задвижване на колелата тип 4х4 и по-грубоват външен вид. Не всички 4х4 автомобили обаче спадат към SUVмоделите, тъй като някои от характеристиките им са приспособени и към друг тип автомобили.

 

Комби

 

Комбито е автомобил за превоз на повече пътници със сравнително висок покрив и достатъчно багажно пространство в задната част.  Концепцията напомня за тази на хечбека, двата вида автомобили се различават, особено що се отнася до размери. През последните години популярността на комбито драстично намаля, най-вече поради появата на SUV-то и други подобни модели автомобили.

 

Мини купъри

 

Мини купърите са малки двуместни, понякога четири местни и двуврати автомобили, с покрив, обикновено наклонен към задната част. Уникалният дизайн на четириместния мини купър  – тясното пространство, както и значително намаленото пространство между предните и задни седалки, привлича погледа подобно на спортните модели, макар не винаги да изглеждат еднакво. Най-вероятно е да Ви малко тясно в четириместен мини купър, особено ако сте на задната седалка.

 

Кабриолет

 

Кабриолетите са малки коли с покрив, който може да се сгъва или напълно да се премахва, което позволява да превърнете това транспортно средство от затворен автомобил в отворен. Съществуват два вида кабриолети:

-          С мек покрив, направен от винил или платно

-          С твърд покрив, изграден от пластмаса или стомана.

Отстраненият покрив на автомобила се сгъва и прибира обратно в багажника на автомобила. Някои кабриолети изискват ръчно сваляна на покрива, а други разполагат с автоматичен механизъм.

 

Пикапи

 

Пикапите са автомобили, идеални за превоз на малки товари; задната част на тези па-малки камиони е открита, позволявайки Ви да превозвате най-необходимото.

 

Разнообразие от автомобили под наем с G-rent

 

За повечето хора именно избирането на вид и модел автомобил е любимата им част при наемането на превозно средство. Ние от G-rent даваме възможността да изберете най-подходящия за Вас автомобил, в зависимост от вашите нужди и дестинация. Просто използвайте нашата онлайн услуга за резервация и изберете автомобилът, с който ще прекарате една незабравима почивка.